n8c3y2eet9nicgcn25gjzjgni5smaz
Planty You | plantaardige pannenkoeken

Volkoren pannenkoeken met banaan en blauwe bessen

2 porties | 12 minuten bereidingstijd 

Ingredienten

  • 55 gram havermeel of volkoren tarwemeel
  • 5 gram bakpoeder
  • 2 gram zout (1/4 theelepel)
  • 8 gram (kokosbloesem) suiker
  • 2 gram kaneel (3/4 theelepel)
  • 125 ml plantaardige melk
  • 1 geprakte banaan
  • Blauwe bessen naar smaak (optioneel)
  • Rood fruit en een halve banaan ter garnering

Bereiding:

Stap 1: Voeg alle droge ingredienten (bloem t/m kaneel) bij elkaar en meng goed.

Stap 2: Voeg nu de melk toe en meng door elkaar. Laat het beslag 5 minuten staan zodat het wat dikker kan worden.

Stap 3: Prak ondertussen de banaan helemaal fijn. Voeg de banaan en eventueel de blauwe bessen toe aan het beslag en meng nog eens.

Stap 4: Verhit een eetlepel olie in een pan (laat de pan goed heet worden!!) en maak met het beslag kleine pannekoekjes. Verhit onder halfhoog vuur. Draai om als de bovenkant van de pannenkoeken veel luchtbelletjes vertonen. En bak deze kant ook een paar minuten.

Stap 5: Serveer met rood fruit en extra banaan (en eventueel met agavesiroop)!

 

 

 

Gezonde american pancakes, voor die fijne weekend ontbijtjes. Geniet ervan!

Mealprep-tip:
Stap 1 kun je van te voren maken! Ik maak meestal een paar porties om nog meer tijd te besparen. Ik bewaar ze per portie van twee personen in ruime potjes, zodat ik de natte ingredienten toe kan voegen en alleen nog hoef te schudden. Het beslag laat ik dik worden terwijl ik de tafel dek en een pan verhit. Zo heb ik in een handomdraai een gezond en lekker ontbijtje op tafel staan! 

Bak-tips:

  • Verhit de pan goed en verlaag dan het vuur iets als je de pannenkoeken gaat bakken.
  • Wees geduldig! Hoe eerder je draait, des te meer kans dat hij uit elkaar valt.
  • Maak kleine pannenkoekjes, dan blijven ze mooier heel.
  • Meng het deeg niet te lang! Daar wordt het minder luchtig en de structuur van de pannenkoek minder lekker van.