
Vegan pizza met paprika, courgette, zongedroogde tomaatjes & garam masala
2 personen | 15 minuten bereidingstijd + 15 minuten oventijd
Ingredienten
Voor de pizza:
- 2 volkoren pizzabodems (bijv. deze)
- 1 courgette
- 1 gele paprika
- 1 (kleine) rode ui
- 100 gram zongedroogde tomaatjes, julliene gesneden
- 1 grote teen knoflook
- paar eetlepels passata (gezeefde tomaat)
- 1 ruime theelepel garam masala
Voor de saus:
- 150 gram neutrale sojayoghurt (bijv. deze)
- 5 gram koriander
- 5 gram munt
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel agave siroop
- peper en zout naar smaak
Bereiding:
Stap 1: Verwarm de oven voor op 220 graden.
Stap 2: Snijd de paprika, courgette en ui in dunne reepjes/partjes.
Stap 3: Bak de paprika en ui ca. 3 minuten in een wokpan met een klein beetje olie op medium-hoog vuur.
Stap 4: Voeg de zongedroogde tomaatjes en courgette toe en bak 2 minuten op iets hoger vuur mee.
Stap 5: Voeg de geperste teen knoflook en 1 theelepel garam masala toe en bak nog 1 minuutje mee. Zet het vuur onder de pan hierna uit.
Stap 6: Besmeer de pizzabodems met passata (laat de randen vrij) en verdeel de gebakken groenten over de bodem. Zet ca. 12-15 minuten in de oven.
Stap 7: Hak de kruiden voor de yoghurt saus en meng vervolgens alle ingredienten.
Stap 8: Haal de pizza uit de oven, verdeel de yoghurtsaus over de pizza. Eet smakelijk!
Yoghurtsaus over pizza gek? Probeer het eens. Echt lekker.