n8c3y2eet9nicgcn25gjzjgni5smaz
Planty You | Vegan pizza

Vegan pizza met paprika, courgette, zongedroogde tomaatjes & garam masala

2 personen | 15 minuten bereidingstijd + 15 minuten oventijd 

Ingredienten

Voor de pizza:

  • 2 volkoren pizzabodems (bijv. deze)
  • 1 courgette
  • 1 gele paprika
  • 1 (kleine) rode ui
  • 100 gram zongedroogde tomaatjes, julliene gesneden
  • 1 grote teen knoflook
  • paar eetlepels passata (gezeefde tomaat)
  • 1 ruime theelepel garam masala

Voor de saus: 

  • 150 gram neutrale sojayoghurt (bijv. deze)
  • 5 gram koriander
  • 5 gram munt
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel agave siroop
  • peper en zout naar smaak

Bereiding:

Stap 1: Verwarm de oven voor op 220 graden.

Stap 2: Snijd de paprika, courgette en ui in dunne reepjes/partjes.

Stap 3: Bak de paprika en ui ca. 3 minuten in een wokpan met een klein beetje olie op medium-hoog vuur.

Stap 4: Voeg de zongedroogde tomaatjes en courgette toe en bak 2 minuten op iets hoger vuur mee.

Stap 5: Voeg de geperste teen knoflook en 1 theelepel garam masala toe en bak nog 1 minuutje mee. Zet het vuur onder de pan hierna uit. 

Stap 6: Besmeer de pizzabodems met passata (laat de randen vrij) en verdeel de gebakken groenten over de bodem. Zet ca. 12-15 minuten in de oven.

Stap 7: Hak de kruiden voor de yoghurt saus en meng vervolgens alle ingredienten.

Stap 8: Haal de pizza uit de oven, verdeel de yoghurtsaus over de pizza. Eet smakelijk!

 

 

 

Yoghurtsaus over pizza gek? Probeer het eens. Echt lekker.