
Tofu kerrie spread (zonder mayonaise!)
10 minuten bereidingstijd | zeker 5 dagen houdbaar in de koelkast
Ingredienten:
- 240 gram tofu, verbrokkeld
- 175 gram hummus
- 1 eetlepel mosterd (20 gram)
- 1.5 eetlepel edelgistvlokken (8 gram)
- 1/4 theelepel knoflookpoeder
- 1/4 theelepel kerriepoeder
- sap van een halve citroen
- Ca. 1.5 eetlepel verse peterselie en/of bieslook
- Kurkuma voor kleur (heel klein beetje! Smaak kan overheersen)
- Cayennepeper naar smaak
- Zout en peper naar smaak
Bereiding:
Stap 1: Verbrokkel de tofu met je handen, een vork of aardappel stamper.
Stap 2: Meng alle ingredienten t/m het citroensap.
Stap 3: Hak de verse kruiden en voeg deze en de rest van de kruiden naar smaak toe. Bon appetit!
Doe de spread in een potje en sluit goed af. Zeker 5 dagen houdbaar in de koelkast.
Heerlijk op een geroosterde boterham met een beetje sla en/of tomaat!