n8c3y2eet9nicgcn25gjzjgni5smaz
https://www.plantyyou.nl/scrambled-tofu-met-rozenharissa/

Inspiratie voor een snelle
broodlunch:

Zoet:

  • Meng een eetlepel tahini met een halve eetlepel 100% dadelstroop en meng goed. Smeer deze pasta op je brood (eventueel met smeerbare margerine)
  • Pindakaas, banaan en kaneel. Optie: maak er een tosti van!
  • De Amerikaanse PB&J sandwich! Oftewel peanutbutter en jelly (of jam). Kan ook iets gezonder: pureer wat – eventueel bevroren – frambozen met banaan en een klein scheutje agave siroop en smeer dit op je pindakaas.
  • Er zijn veel kant en klare zoete vegan belegopties als jam, appelstroop, pure hagelslag, kokosbrood en chocoladepasta. Kijk even op de ingredientenlijst om zeker te weten of het plantaardig is!

Tip: de Flower Farm smeerbare margerine zonder palmolie is ook nog eens 100% plantaardig!

 

Hartig:

  • Zonnatura spread (paprika, spinazie of tomaat). Maak er een hartig taartje van door ook te beleggen met sla, komkommer, avocado, tomaat en/of pijnboompitjes en zout & peper.
  • Tahini met dunne schijfjes appel, agave siroop, verse tijm en walnoten.
    (Let op: sommige tahini’s zijn een beetje bitter, dat vind ik zelf wat minder lekker. Ik gebruik die van Souq, te koop bij de Albert Heijn)
  • Een tosti met mosterd, hummus, avocado, een beetje gerookt paprikapoeder, wat druppels citroen en peper & zout.
  • Hummus met gegrilde groenten (een verse gegrilde groentenmix is bij de Albert Heijn te koop!). Ook lekker om af te toppen met broccolikiemen of andere kiemgroenten.
  • Prak een avocado (nog lekkerder met een half blikje kikkererwten), sap van een halve citroen, peper en zout tot een massa. Beleg je brood met wat sla, het avocado/kikkererwten mengsel en top af met een tomaat. Optioneel: voeg koriander of peterselie toe.
  • Geprakte avocado, kimchi (uit potje) en chilivlokken.

Door ons Westerse dieet met veel bewerkte producten krijgen we standaard te weinig vezels binnen. Dit kan veel tekorten en darmproblemen opleveren. Kies daarom voor volkoren brood (en andere producten). Meer weten? Lees deze blog.

Tip:

Voor de hartige varianten rooster ik de boterham vaak, door de crunch en de warmte van het brood wordt het nog lekkerder!