
Snelle noedels met een Aziatisch sausje o.b.v. pinda
4 personen | 15 minuten bereidingstijd
Ingredienten
Voor het sausje:
- 115 gram pindakaas (de 100% variant)
- 75 gram sojasaus
- 50 gram rijstazijn
- 15 gram sesamzaad
- 7 gram sriracha
- 20 gram agave
- 65 gram water
Voor de noedels:
- 50 gram verse boerenkool
- 75 gram verse edamame boontjes (ook wel sojaboontjes)
- 50 gram voorgesneden spitskool
- 50 gram voorgesneden wortel
- 15 gram koriander
- 225 gram sobanoedels (een gezonde optie is deze volkoren variant!)
Ter garnering:
- een handje pinda’s
- een partje limoen
Bereiding:
Stap 1: Zet een pan kokend water op voor de noedels.
Stap 2: Doe alle ingredienten voor het sausje in een maatbeker. Pureer met een staafmixer.
Het sausje geeft echt de smaak aan het gerecht. Proef dus nog even goed of jij misschien wat meer pit nodig hebt (voeg sriracha toe), wat meer zuurte (voeg rijstazijn toe of een beetje limoen), wat meer zout (voeg sojasaus toe) of wat meer zoet (voeg agave toe).
Stap 3: Doe de sobanoedels in het kokende water en kook volgens de instructies op het pak.
Stap 4: Doe ondertussen alle andere ingrediënten in een schaal. Hak de koriander en de pinda’s grof. Voeg de koriander ook toe, maar zet de pinda’s nog even opzij.
Stap 5: Voeg de noedels toe in de schaal als deze klaar zijn. En meng de saus er doorheen.
Stap 6: Garneer de noedels met de pinda’s en een partje limoen.
Perfect voor een snel doordeweeks maaltje!
Maak extra
Deze noedel-salade is ook heerlijk om de volgende dag koud mee te lunchen. Het lekkerste is het als je de saus dan apart bewaart. De rest kun je wel al mengen. Ca. 3 dagen houdbaar in de koelkast!