
Gepofte aardappel uit de magnetron
2 personen | 12 minuten bereidingstijd
Ingredienten:
Aardappels:
- 3 a 4 aardappels; kan met elke aardappel, ik hou zelf van een roodschillige aardappel.
Hummus-tahini sausje:
- 55 gram hummus
- 15 gram tahini
- citroensap van 1/2 citroen (15 gram)
- 1 eetlepel edelgistvlokken
- 2 eetlepels water (of tot dun genoeg)
- peper en zout naar smaak
Toppings (hoeveelheid naar smaak):
- boerenkool
- verse soja boontjes
- klein gesneden broccoli (rauw, voor de bite)
- kappertjes
- pijnboompitjes
- cherrytomaatjes, klein gesneden
- Peper naar smaak
Bereiding:
Stap 1: Was de aardappels en prik er daarna met een vork op meerdere plekken gaatjes in.
Stap 2: Doe de aardappels op de hoogste stand in de magnetron voor ca. 8 minuten (beetje afhankelijk van het formaat).
Stap 3: Meng ondertussen alle ingredienten voor het hummus-tahini sausje, brand de pijnboompitjes en snijd de toppings indien nodig.
Stap 4: De aardappels zijn klaar als je ze gemakkelijk doormidden kunt snijden. Schraap een beetje van het binnenste uit de aardappel en vul dit weer op met het sausje.
Stap 5: Beleg de aardappels daarna met de toppings.
Ik vind dit heerlijk als snelle lunch of avondeten als ik alleen thuis ben. Snel klaar, gezond en toch lekker warm en troostrijk.
Variatie tip:
Eigenlijk kun je eindeloos varieren qua toppings. Denk bijvoorbeeld aan gebakken bloemkool, kort verwarmde spinazie en gebrande hazelnoot. Wel met het hummus-tahini sausje natuurlijk!