n8c3y2eet9nicgcn25gjzjgni5smaz
Planty You | Ravioli met napolitana saus en aubergine

Ravioli met napolitanasaus en aubergine

2 personen | 10 minuten bereidingstijd 

Ingredienten

Optioneel:

Bereiding:

Stap 1: Snijd de tomaatjes door de helft. En zet een pan water op voor de ravioli. 

Stap 2: Hak de aubergine in blokjes. Bak de blokjes in een hete pan met een klein beetje olie. Bestrooi met peper en zout en schud de pan af en toe totdat de blokjes aan alle kanten mooi bruin gekleurd zijn (ca. 5 minuten). Doe er dan het geperste teentje knoflook bij en bak nog 1 minuutje. Pas op dat de knoflook niet aanbrand nu de pan zo heet is. Blijf deze minuut roeren. Zet de aubergine en knoflook opzij zodat je de pan opnieuw kunt gebruiken. 

Stap 3: Kook de ravioli volgens de aanwijzingen op het pak. 

Stap 4: Doe de saus en tomaatjes in de pan en verwarm deze op medium vuur. Doe er de laatste 30 seconden eventueel wat spinazie bij en laat een beetje slinken. 

Stap 4: Giet de ravioli af. Doe deze bij de saus. Serveer de ravioli met de saus, tomaatjes, aubergine en garneer met de blaadjes basilicum en eventueel een beetje cashew parmezaan. 

Ik kan alleen al van de korte bereidingstijd van dit gerecht heel erg blij worden. En dan is het ook nog heel lekker! 

Tip:
Je kunt natuurlijk voor de variatie ook andere groenten toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan groene aspergetips.