
Dadelballetjes met pinda en kokos
Ca. 25 stuks | 10 minuten bereidingstijd | ca. 1 uur in de koelkast
Ingredienten:
- 30 gram havervolkken
- 50 gram pinda’s
- 50 gram 100% pindakaas
- 25 gram kokosrasp
- 10 medjoul (!) dadels
- 1/4 theelepel zout
- Klein drupje water indien nodig
Bereiding:
Stap 1: Doe de pinda’s en de havervlokken in de keukenmachine (blender werkt helaas niet) en maal fijn.
Stap 2: Voeg de rest van de ingredienten (zonder het water) toe en pulseer tot het een massa wordt. Komt het niet goed samen? Doe er dan een heel klein beetje water bij.
Stap 3: Rol er balletjes van en zet deze een uur in de koelkast. Hier kun je ze – goed afgesloten – bewaren. Ze blijven lang goed!
Maak het jezelf gemakkelijk om gezond en plantaardig te eten door altijd gezonde snacks in huis te hebben. Deze balletjes zijn hiervoor ideaal want blijven lang goed en zijn super snel gemaakt!