Mealprep | pickled onions
5 minuten + 30 minuten afkoeltijd
Ingredienten
- 2 rode uien
- 120 ml appelciderazijn (of gebruik witte wijn azijn)
- 125 ml water
- 1.5 eetlepel agavesiroop
- 1.5 theelepel zout
- paar draaien verse peper (ik gebruik graag de 4 seizoenen peper, die heeft meer smaak)
>>> Filmpje zien hoe ik dit maak? Klik hier! <<<
Tip: een mandoline helpt je om snel, dunne ui-ringen te maken. Ideaal voor dit receptje!
Ik zweer zelf bij deze mandoline. Hij is klein, vlijmscherp, je kunt hem op 4 diktes afstellen, hij kan in de afwasmachine en gaat al jaren met mij mee!
Bereiding:
Stap 1: Breng alle ingredienten behalve de ui in een pannetje aan de kook.
Stap 2: Snijd ondertussen de ui in dunne ringen. Het is heel fijn om hier een mandoline voor te gebruiken. Maar ringen van ca. 3 mm dikte.
Nota bene: hoe dikker, hoe langer het duurt tot ze gepekeld zijn.
Stap 3: Doe de ringen in een goed afsluitbare pot. Giet het hete azijn-mengsel over de uien. Roer goed zodat alles onder komt te staan. En laat 30 minuten afkoelen.
Gebruik gelijk of doe de pot (incl. het azijnmengsel) in de koelkast. Ca. 2 a 3 weken houdbaar!
Een mealprep van 5 minuten en je gaat er zoooooo veel plezier van hebben! Het maakt bijna elk gerecht lekkerder!
Houdbaarheid: 2 a 3 weken houdbaar, goed afgesloten, in de koelkast.