n8c3y2eet9nicgcn25gjzjgni5smaz
Planty You | pickled onions

Mealprep | pickled onions

5 minuten + 30 minuten afkoeltijd

Ingredienten

  • 2 rode uien
  • 120 ml appelciderazijn (of gebruik witte wijn azijn)
  • 125 ml water
  • 1.5 eetlepel agavesiroop
  • 1.5 theelepel zout
  • paar draaien verse peper (ik gebruik graag de 4 seizoenen peper, die heeft meer smaak)

>>> Filmpje zien hoe ik dit maak? Klik hier! <<<

Tip: een mandoline helpt je om snel, dunne ui-ringen te maken. Ideaal voor dit receptje!

Ik zweer zelf bij deze mandoline. Hij is klein, vlijmscherp, je kunt hem op 4 diktes afstellen, hij kan in de afwasmachine en gaat al jaren met mij mee!

Bereiding:

Stap 1: Breng alle ingredienten behalve de ui in een pannetje aan de kook.

Stap 2: Snijd ondertussen de ui in dunne ringen. Het is heel fijn om hier een mandoline voor te gebruiken. Maar ringen van ca. 3 mm dikte.

Nota bene: hoe dikker, hoe langer het duurt tot ze gepekeld zijn.

Stap 3: Doe de ringen in een goed afsluitbare pot. Giet het hete azijn-mengsel over de uien. Roer goed zodat alles onder komt te staan. En laat 30 minuten afkoelen.

Gebruik gelijk of doe de pot (incl. het azijnmengsel) in de koelkast. Ca. 2 a 3 weken houdbaar!

 

 

 

 

Een mealprep van 5 minuten en je gaat er zoooooo veel plezier van hebben! Het maakt bijna elk gerecht lekkerder! 

Houdbaarheid: 2 a 3 weken houdbaar, goed afgesloten, in de koelkast.