n8c3y2eet9nicgcn25gjzjgni5smaz
plantaardige pasta zongedroogde tomaat

Snelle pasta voor een doordeweekse avond

2-3 personen | 15-20 minuten bereidingstijd 

Ingredienten

  • 300 gram (volkoren) pasta
  • 180 gram zongedroogde tomaatjes, koop ze alvast julienne gesneden
  • 180 gram verse cherry tomaatjes
  • 80 gram zwarte smaakvolle olijven, zoals deze.
  • 20 gram kappertjes
  • 1/2 sap van een citroen
  • 3 eetlepels sojayoghurt, met neutrale smaak zoals deze.
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Basilicumblaadjes ter garnering
  • Optioneel, maar wel lekker: cashew parmezaan.

Bereiding:

Stap 1: Gebruik 1 eetlepel olie uit de pot met zongedroogde tomaatjes en verwarm op laag vuur in een wokpan. Versnipper de ui, pers de knoflook en fruit deze met een snufje zout voor ca. 5 minuten op laag vuur. 

Stap 2: Zet een ruime pan water op en kook de pasta in zout water, volgens de instructies van het pak.

Stap 3: Snijd ondertussen de verse tomaatjes door de helft en hak de zongedroogde tomaatjes klein (echt klein, net zo klein als de ui). Hak ook de olijven en de kappertjes klein. 

Stap 4: Voeg de verse en zongedroogde tomaatjes, de olijven, kappertjes, tomatenpuree en balsamco azijn toe aan de gefruite ui en knoflook. Bak voor 5-10 minuten op medium vuur. 

Stap 5: Doe een eetlepel kookvocht van de pasta, sap van een halve citroen en de pasta bij het tomatenmengsel. Haal van het vuur en voeg nog 3 eetlepels sojayoghurt toe. Meng goed door elkaar.

Stap 6: Serveer met de cashew parmezaan en basilicumblaadjes. 

Zo snel op tafel en toch bomvol smaak.