
Overnight oats | tahini
4 porties | 10 minuten bereidingstijd | 5 dagen houdbaar in de koelkast
Ingredienten:
- 180 gram fijne havervlokken
- 400 gram sojamelk
- 2 eetlepels tahina (30 gram)
- 1.5 theelepel vanille extract (6 gram)
- 3 eetlepels agave siroop (45 gram)
- 1/4 theelepel zout (2 gram)
- Toppings: frambozen en/of een halve banaan
Bereidingswijze:
Stap 1: Doe dit de avond van te voren. Doe alle ingrediënten – behalve de toppings – in een grote kom en mix goed door elkaar.
Stap 2: Schep de oats met een grote soeplepel in 4 potjes (ca. 160 gram per potje), dek af en zet in de koelkast.
Stap 3: Wakker? Pak een potje, roer de oats nog even door, – voeg eventueel wat plantaardige melk toe als je de oats nog smeuiger wilt eten – en top de oats af met de frambozen en banaan.
Bon appetit!
Het hartige van de tahini en het zoete van de vanille extract is een bijzonder lekkere combinatie in dit snelle ontbijtje!
Gezondheidstip:
Meng voor het eten altijd een eetlepel gebroken lijnzaad, chiazaad en/of hennepzaad door je overnight oats. Dat is heel gezond, onder andere vanwege de omega 3 vetten en extra vezels!
Mealprep-tip:
Ik maakte vroeger altijd de potjes alvast klaar. En dat kan! Maar als je 16 potjes moet vullen omdat je het voor je hele gezin hebt gemaakt, gaat daar veel tijd in zitten.
Ik maak daarom tegenwoordig vaak een grote kom, dek die goed af en doe het ’s ochtends in een bakje en snijd er dan wat fruit bij. Scheelt tijdens je mealprep veel tijd!