n8c3y2eet9nicgcn25gjzjgni5smaz
Mexicaanse ragu

Mexicaanse ragu

6 personen | 30 minuten bereidingstijd + 40 minuten in de oven/pan

Ingredienten

  • 400 gram pompoen (voorgesneden)
  • 250 gram wortels
  • 400 gram zoete aaprdappels (voorgesneden)
  • 150 gram mais uit blik
  • 2 stengels selderij
  • 1 rode paprika
  • 1 rode peper
  • 2 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 blikken zwarte bonen van 400 gram
  • 1 blik gepelde tomaat
  • 300 gram spelt (of volkoren rijst)
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel oregano
  • 1/2 theelepel zout

Voor de garnering:

  • 6 eetlepels appelcider azijn (6 gram)
  • 50 gram bosui
  • 15 gram munt
  • 10 gram koriander
  • 2 eetlepels agavesiroop (30 gram)

 

Bereiding:

Stap 1: Verwarm de oven voor op 200 graden.

Stap 2: Hak de ui, knolfook, rode peper, selderij en paprika fijn (tip: doe alles in grove stukken in een keukenmachine en hak het daarmee fijn om snel klaar te zijn). Fruit voor ca. 10 minuten op laag vuur.

Stap 3: Hak ondertussen de wortel in stukjes (en eventueel de zoete aardappel en pompoen, als je die niet voorgesneden hebt gekocht). Verdeel de stukjes pompoen, wortel en zoete aardappel met de uitgelekte mais over een bakplaat.

Stap 3: Spray een klein beetje olijfolie over de groenten en besprenkel met de gedroogde kruiden. Meng goed.

Stap 4: Ui-mengsel gefruit? Voeg de bonen (met vocht!) en gepureerde tomaat toe aan de pan. Breng aan de kook en laat zachtjes koken voor 30-40 minuten totdat het is ingedikt. Zet op het laatst het vuur iets hoger als er nog veel vocht is of voeg wat water toe als het te droog wordt.

Stap 5: Zet nu ook de bakplaat met pompoen, wortel en zoete aardappel in de oven en laat in 30-40 minuten gaar worden. De groenten mogen lekker zacht zijn, maar nog een kleine bite hebben.

Stap 6: Zet een pan water op, check hoe lang de rijst of spelt moet koken en stem dit af met de eindtijd van de groenten en bonen. 

Stap 7: Maak de garnering. Deze voegt echt wat toe aan de maaltijd, dus niet stiekem skippen! 🙂 Snijd de bosui in dunne ringetjes, hak de koriander en de munt fijn en meng met de appelciderazijn en agavesiroop.

Stap 8: Voeg de ovengroenten toe aan de bonen in de pan. Giet de spelt of rijst af. En serveer de ragu met de spelt (of rijst) en de garnering.

 

Bon appetit!

 

Hiervoor heb ik een gerechtje van Jamie Oliver versimpeld. Het is echt enorm lekker en aan te raden. De garnering maakt het gerecht echt af, dus niet overslaan!