
Klassieke havermoutpap
2 porties | 5 minuten bereidingstijd
Ingredienten
Havermout basis:
- 70 gram fijne havervlokken
- 300 gram plantaardige melk
- 2 eetlepels gebroken lijnzaad
- 2 theelepels maple syrup (20 gram)
- 1/8 theelepel zout
Toppings:
- 1/2 banaan
- kaneel naar smaak
- maple syrup naar smaak
Bereiding:
Stap 1: Doe alle ingredienten voor de havermout in een pannetje.
Stap 2: Verwarm op halfhoog vuur en laat 3 minuten zachtjes koken tot het een warme, dikke pap is. Voeg eventueel nog wat plantaardige melk toe als het dik is geworden of kook iets langer door als het nog te dun voor jouw smaak is.
Stap 3: Beleg het met plakjes banaan, kaneel en een beetje maple syrup.
Een simpel, maar super troostrijk ontbijtje voor een Winsterse ochtend.
Variatie tip:
Probeer de havermout ook eens met aardbeien en vanille extract of pecannoten, een beetje vlierbloesemsuiker en kaneel!