n8c3y2eet9nicgcn25gjzjgni5smaz
Planty You | gezonde blondies

Karamel blondies

15 minuten bereidingstijd + ca. 30 minuten oventijd

Ingredienten

  • 265 gram kikkerkerwten (uitgelekt)
  • 130 gram 100% pindakaas met stukjes pinda
  • 120 gram kokossuiker
  • 10 gram vanille extract
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel baking soda
  • 50 gram pure chocolade druppels  + 1 of 2 eetlepels om over beslag te strooien

Bereiding:

Stap 1: Verwarm de oven voor op 175 graden.

Stap 2: Doe alles behalve de chocolade druppels en de helft van de pindakaas (= 65 gram) in de keukenmachine. Maal fijn tot een glad beslag, waarin je geen stukjes kikkererwt meer ziet. Dit kan zeker wel 2 minuten duren, afhankelijk van je keukenmachine.

Stap 3: Voeg de tweede helft van de pindakaas toe en meng nog even kort (hierdoor behoud je de crunch van de stukjes pinda).

Stap 4: Voeg nu de chocolade druppels toe en meng nog even kort in de keukenmachine zodat ze door het beslag verdeeld worden, zonder stuk gemalen te worden.

Stap 5: Verdeel over een ovenschaal van ca. 20×20 cm, strijk glad met een lepel en verspreid nog wat chocolade druppels over het beslag.

Stap 6: Zet de blondie ca. 30 minuten in de oven.

Let op: hij lijkt nu mega underdone. Maar dat is normaal! Hij moet nog zo’n 20 minuten afkoelen. Het blijft wel altijd chewy in het midden. Hoort ook :). 

De kokosbloesem-suiker geeft deze blondies een heerlijke karamel-smaak én maakt het veel gezonder dan een blondie met bewerkte suikers. 

 

Mealprep-tip:

Je kunt deze blondies heel goed bewaren in de vriezer. Laat volledig afkoelen, snijd in stukken en pak per stuk goed in met vershoudfolie.

Ontdooi door ca. 15 seconden in de magetron te verwarmen (of langer voor een soort karamel-fudge-heerlijkheid).

Of laat een nacht in de koelkast of ca. drie uur buiten de koelkast ontdooien.