
Geroosterde zoete aardappel met zuurkool, paksoi en linzen
25 minuten bereidingstijd | 2 personen
Ingrediënten
- 2 zoete aardappels
- 310 gram linzen uit blik
- 2 stuks shanghai paksoi
- 3/4 rode peper
- ca. 100 gram zuurkool
- handje amandelen ter garnering, grof gehakt
Voor de dressing:
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels rode wijn azijn
- 1 eetlepel agavesiroop
- 1/2 teen knoflook, geperst
- sap van een 1/2 limoen
- 1/2 theelepel mosterd
Bereiding:
Stap 1: Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de zoete aardappel in de lengte en leg met de gesneden kant naar beneden op de bakplaat (met bakpapier). Bak ze in 20-25 gaar in de oven. Je hebt geen olie nodig.
Stap 2: Maak ondertussen de dressing. Doe alle ingredienten voor de dressing in een maatbeker en mix met een staafmixer.
Stap 3: Laat de linzen uitlekken en spoel om. Verhit de linzen, met ca. 75 gram zuurkool en de dressing in een koekpan op middel/laag vuur totdat het warm is. Ca. 3-4 minuten. Breng op smaak met peper (en eventueel wat zout).
Stap 4: Snijd onderstussen de onderkant van de paksoi en spoel het af. Snijd de rode peper in ringetjes. Verhit een wokpan op middelhoog vuur en spray een klein beetje olie in de pan. Wok de rode peper en paksoi 2-3 miniuten. Blus af met een scheut sojasaus.
Stap 5: Haal de zoete aardappel uit de oven. Maak een bedje van het linzen-mengsel op platte borden en verdeel daarover de zoete aardappel en de gewokte paksoi. Garneer met wat extra zuurkool en de grofgehakte amandelen.
Bon appetit!
Een gek gerecht, dat echt super goed werkt!