
Gebakken oats | appel, banaan & walnoten
6-8 porties | 15 minuten bereidingstijd + 45 minuten oventijd
Ingredienten
Droge ingrediënten:
- 310 gram havervlokken
- 2 theelepels kaneel
- 2 theelepels bakpoeder
- 1/4 theelepel zout
Natte ingrediënten:
- 500 ml plantaardige melk
- 125 gram agavesiroop
- ca. 100 gram lijnzaad + 6 eetlepels water
Last but not least:
- 1 banaan (geprakt)
- 1 appel (in kleine stukjes gehakt)
- ca. 25 gram walnoten (in stukjes gehakt)
Optioneel:
- kokosyoghurt
- rood fruit
Bereiding:
Stap 1: Maal lijnzaad (bijv. 100 gram) fijn in een blender totdat het bijna een poeder is (ca. 30 seconden malen). Meng 2 eetlepels van dit gemalen lijnzaad en 6 eetlepels water in een bakje. Laat ca. 10 minuten staan totdat het gelei-achtig is geworden. Roer eventueel tussentijds nog een keertje.
Gefeliciteerd! Je hebt nu een ‘flax-egg’ gemaakt. Een vervanging voor eieren in baksels. 🙂
Tip: bewaar het restant van de gemalen lijnzaad in een afgesloten pot. Gebruik dit over ontbijtjes (mega gezond!) of voor een volgende keer als je een flax-egg wilt maken. Ca. 3 maanden te bewaren.
Stap 2: Verwarm de oven voor op 175 graden.
Stap 3: Voeg de droge ingredienten in een kom en meng goed.
Stap 4: Hak de apppel en de walnoten in stukjes en prak de banaan.
Stap 5: Flax-egg al een beetje gelei-achtig? Meng dan nu de natte ingredienten met de droge ingredienten en voeg de appel, banaan en walnoten toe.
Stap 6: Stort het mengsel in een ovenschaal van ca. 20×30 cm en bak de oats voor 45 – 50 minuten en de bovenkant goudbruin is.
Stap 7: Serveer gelijk of bewaar in de koelkast. Verwarm ’s ochtends een portie in de magnetron totdat ie lekker warm is!
Je maakt het Nog lekkerder met een dot kokosyoghurt en rood fruit ernaast!
Mealprep-tip:
Je kunt deze oats goed afgesloten ca. 4 dagen bewaren in de koelkast.
Je kunt ze ook in porties invriezen waarna de plakken ca. 3 maanden houdbaar zijn. Warm een bevroren plak ca. 2 minuten op in de magnetron.