n8c3y2eet9nicgcn25gjzjgni5smaz
Planty You | chia-oats

Overnight chia-oats 

ca. 8 porties | 10 minuten bereidingstijd | 5 dagen houdbaar in de koelkast

Ingredienten:

  • 300 gram fijne havervlokken
  • 800 ml sojamelk (+ paar eetlepels per portie in de ochtend om smeuïger te maken)
  • 15 gram hennepzaad
  • 30 gram chiazaad
  • 7 gram kaneel
  • 20 gram vanille extract
  • 100 gram agave siroop
  • 1/4 à 1/2 theelepel zout (of naar smaak)

Topping-tips:

  • Een klein beetje granola is hier verrassend lekker bij vanwege de crunch. Ik vind een variant met wat kokos erg lekker.
  • En varieer met banaan, appel, pure chocolade druppels, rood fruit! Allemaal heerlijk!

 

 

 Bereidingswijze:

Stap 1: Doe dit de avond van te voren.  Doe alle ingrediënten – behalve de toppings – in een grote kom en mix goed door elkaar. Zorg dat de chiazaadjes goed verdeeld zijn en niet kunnen samenklonteren.

Stap 2: Je kunt de porties nu onder verdelen in potjes of de kom afdekken en in de koelkast bewaren. Dat laatste scheelt veel mealprep-tijd.

Stap 3: Wakker? Pak een potje of schep de oats in een bakje. Voeg eventueel wat plantaardige melk toe om ze smeuïger te maken en/of zet een minuutje in de magnetron als je ze een beetje verwarmd wilt eten.

Top de oats af met bijvoorbeeld banaan, chocolade druppels, kokos- granola en appel. 

Bon appetit!

 

Mijn nieuwe favoriete overnight oats! Door de vele chia-zaadjes krijgen de oats een extra romige structuur. Yum!

Mealprep-tip:

Ik maakte vroeger altijd de potjes alvast klaar. En dat kan! Maar als je 12 potjes moet vullen omdat je het voor je hele gezin hebt gemaakt, gaat daar veel tijd in zitten.

Ik maak daarom tegenwoordig vaak een grote kom, dek die goed af en doe het ’s ochtends in een bakje en snijd er dan wat fruit bij. Scheelt tijdens je mealprep veel tijd!